Met QR-code toegang tot alle informatie

2023 03 GS1 3076

 

Niet voor niets is gekozen voor de term paspoort. Het geeft toegang tot alle data die nodig is om inzicht te krijgen in de reis van het product.

Hoe zorg je er voor dat je de juiste online data bij het juiste product krijgt? 

Dat doe je met unieke GS1 artikelcode. Een 1 op 1 relatie tussen de data en het product is met deze GS1 standaard gegarandeerd. Door het scannen van de QR code krijg je met GS1 toegang tot product- en locatie data en tot dynamische data.

Veel data is al beschikbaar

De minimale informatie die je van elke gebeurtenis wil vastleggen is: Wat, Wanneer, Waar en Waarom.  Dit klinkt als veel werk, maar veel gaat automatisch en veel data is al beschikbaar!

Bijvoorbeeld in een ERP systeem voor het aansturen van een productieproces, het PIM systeem met alle productinformatie of een onderhoudslogboek.

Je hoeft al deze informatie niet opnieuw op te slaan in 1 centraal bestand. Dat is niet alleen onhaalbaar, maar ook  tijdrovend en energieverspillend.

Unieke identificatie als sleutel

De GS1 artikelcode is bij uitstek geschikt als sleutel naar alle informatie. Het wordt in veel systemen al gebruikt als unieke identificatie van het consumentenproduct. Als je deze code verwerkt in een QR-code met daarin een GS1 Digital Link dan kun je makkelijk doorverwijzen naar alle benodigde informatie.

 

 

X