2D barcodes in retail

2D barcodes - Een nieuwe dimensie

 • Vele business opportunities: o.a. dynamisch prijzen
 • Brand awareness: communicatie met shoppers
 • Transparante ketens: betere traceerbaarheid
 • Wat zijn 2D codes?

  Sinds de introductie van de barcode in 1974 is de wereld aanzienlijk veranderd. De technologie schrijdt voort en de eisen voor meer en betere informatie nemen toe. Met de 2D codes kun je moderne toeleveringsketens en consumentenbehoeften ondersteunen.

  • 2D codes kunnen naast de informatie van de GTIN een grote hoeveelheid extra informatie bevatten, o.a. een webadres, garantie, recept, installatie-instructies, houdbaarheidsdatum, serienummer en batchnummer.
  • Slechts één 2D code op je verpakking kunt je gebruiken voor verschillende toepassingen. Je kunt er bijvoorbeeld mee laten afrekenen of consumenten informeren over de herkomst van een product of over de houdbaarheidsdatum.
  • In een 2D code passen alle GS1 identificatiesleutels, zoals GTIN voor producten, GLN voor sites en SSCC voor pakketten.
  • Als je deze nieuwe codes direct verbindt met GS1 Digital Link kun je met een enkele weblink de online en offline wereld met elkaar verbinden.

  Voordelen

  1. Betere traceerbaarheid
   De reis van een product in de hele waardeketen - van bron tot na verkoop - kunnen volgen. 
  2. Directe communicatie met consumenten
   Communiceren met consumenten als ze de 2D code te scannen met hun telefoon. Bijvoorbeeld over recepten, garantie, terugroepacties, herkomst, aanbiedingen, houdbaarheid of gebruiksinstrtucties.
  3. Effectieve terugroepacties
   Makkelijk en snel een recall uitvoeren. 
  4. Minder verspilling
   De strijd aangaan met verspilling door geautomatiseerd prijsverlagingen op producten door te voeren, bijvoorbeeld op basis van de houdbaarheid bij versproducten of bij oude collecties in de mode.
  5. Echtheid
   Door de unieke codes kunnen fabrikanten namaakproducten snel opsporen.

  Barcode op je product als krachtige informatiebron

  GS1 ziet toekomst in de 2D barcodes zoals de QR-code of DataMatrix die meer gedetailleerde gegevens kan laten zien. Ben je je al aan het oriënteren op de toekomstige wereldwijde adoptie van 2D barcodes? En ben je nieuwsgierig naar hoe we je kunnen helpen?

  Maak snel een afspraak met ons team

  Telefoon: +31 20 5113820

  E-mail: sarina.pielaat@gs1.nl

  2D barcodes en GS1 Digital Link

  Bedrijven die nu barcodes scannen, hebben in hun systemen gegevens gekoppeld aan een identificatienummer (barcode (GTIN) of locatienummer (GLN)). Je maakt verpakkingen slim als je deze met één barcode verbinding kan laten maken met je telefoon.

  GS1 Digital Link is een Web URI-structuurstandaard waarbij de GS1 codes in webadressen worden gebruikt om te linken naar online informatie en diensten. Zo krijgt een artikel een digitale identiteit.  

  2D barcodes in GS1 Digital Link. De GS1 barcode ook online gebruiken.

  Hoe help je als implementatiepartner bij de transitie naar 2D barcodes?

  De Solution Provider 2D Focus Group bereidt de wereldwijde migratie naar 2D voor. Het gaat om het aanpassen van hardware, software, systemen en volledige ecosystemen zodat bedrijven de datarijke barcodes kunnen gebruiken. De groep is voor implementatiepartners die codeeroplossingen op verpakkingen ondersteunen, partijen die betrokken zijn bij scansystemen, printers, gegevensopslag, systeemintegratie, etc. Wil je meer informatie of je meteen aanmelden? Stuur dan een mail naar info@gs1.nl.

  Wat kunnen 2D codes toevoegen voor mijn bedrijf?

  Wil je weten wat 2D codes nu écht voor je bedrijf kunnen betekenen? We maken graag een afspraak met je  om de mogelijkheden te bespreken. Stuur dan een mail naar info@gs1.nl.

  X