Innovaties & oplossingen

Data moet altijd en overal beschikbaar en actueel zijn

Samen met bedrijven richten we ons op het efficiënt, duurzaam en transparant maken van ketens: van grondstof tot de consument en weer terug. Data zijn de sleutel om maatschappelijke issues op te lossen.

Wat richten we ons op?

1

Circulaire economie & duurzaamheid

De behoefte aan duurzame producten en steeds meer wet- en regelgeving zorgen ervoor dat bedrijven transparanter moeten worden. Dat kan bijvoorbeeld helpen om kledingoverschotten terug te dringen of om te laten weten waar je vlees vandaan komt.

2

Productveiligheid

Consumenten moeten erop kunnen vertrouwen dat producten veilig zijn. Wettelijke veiligheidseisen voor de supply chain - van grondstof tot na de consument - betekenen extra inspanningen op het gebied van productveiligheid.

3

Patiëntveiligheid

Elke patiënt heeft recht op de beste zorg. Veiligheid in de zorg betekent dat de patiënt geen onnodige risico's loopt tijdens of na een behandeling en dat hulpmiddelen veilig zijn. Recalls moet je snel en efficiënt kunnen  uitvoeren. 

Laatste ontwikkelingen

Barcodes Klaar Voor De Toekomst (1) (1)

2D barcodes in retail

2D barcodes zoals de QR-code of DataMatrix hebben de toekomst. Ze kunnen veel meer informatie  bevatten en laten zien dan de traditionele barcode. Meer informatie

Dpp (1)

Digitaal Product Paspoort

Europa heeft nieuwe wetgeving om producten duurzamer, beter recyclebaar en herbruikbaar te maken. Het digitale product paspoort is straks een voorwaarde om je product op de Europese markt te brengen. Meer informatie 

Goed Nieuws Steeds Meer Producten Digitaal Geboren Met GS1 Digital Link

GS1 Digital Link

GS1 Digital Link is een standaard waarbij GS1 codes in webadressen worden gebruikt. Meer informatie

 

Meer weten?

Wil je weten hoe GS1 helpt stappen te maken op het gebied van duurzaam ondernemen, productveiligheid en patiëntveiligheid? Of ben je benieuwd naar nieuwe ontwikkelingen om bedrijven in de keten van morgen te helpen? Neem dan contact met ons op.

Loek Boortman, chief technology officer GS1 Nederland

Telefoon: 020 5113820

E-mail: info@gs1.nl

X