25-5-2021

Coen Bakker Deco versnelt proces van data delen met GS1

Retailers in de tuin- en diersector hebben Coen Bakker Deco gevraagd om ook data via de GS1 datapool met hun te delen. Na overleg met GS1 Nederland bleek al snel dat handmatig invullen van productdata geen optie is. Met ruim 3.000 producten zou dit veel te tijdrovend zijn.

Coen Bakker Deco versnelt proces van data delen met GS1 - decostar_over_gs1_datapool_je_leert_wat_je_klanten_belangrijk_vinden

De tuin- en dierretailers BTC-Retail, GRS Inkoop & GRS Services, IJsvogel Retail, Intratuin, Malanico, Ranzijn Tuin & Dier, Tuincentrum Osdorp, Vijver- en Tuincentrum Pelckmans, Prickels en Warentuin willen de data uit de GS1 datapool gebruiken om hun on- en offline activiteiten te verbeteren. Coen Bakker Deco juicht deze ontwikkeling toe en heeft direct in dit project geïnvesteerd.

Om goed en snel de datapool te kunnen vullen heeft Coen Bakker Deco de hulp van de implementatiepartners Qmica en TrustedSource ingeroepen.

Data geschikt maken voor datapool

Hester Kok, projectleider bij Coen Bakker Deco vertelt: “Met de software-oplossing van deze partners hebben wij in een korte periode onze productdata geschikt gemaakt voor GS1. We kunnen nu onze interne productdata heel eenvoudig mappen, voldoen aan de richtlijnen van GS1 en publiceren aan de GS1 datapool. Zonder deze oplossing hadden wij dit niet in zo’n korte tijd kunnen realiseren. Ook in de toekomst maakt deze oplossing het ons makkelijk omdat daarin steeds het nieuwste GS1 datamodel voorhanden is en wij alleen de wijzigingen in onze eigen databestand hoeven bij te houden.”

Overzichtelijk proces

Door de inzet van de software-oplossing is het datamanagementproces voor Coen Bakker Deco een stuk sneller en overzichtelijker. Kok licht toe hoe het proces verloopt.

  1. Qmica heeft ons artikelbestand geanalyseerd en waar nodig hebben wij gezamenlijk data toegevoegd. Het is bijvoorbeeld belangrijk om in het artikelbestand een productcategorie met een classificatiecode (GS1 GPC brick) op te nemen om de juiste commerciële informatie te kunnen selecteren.
  2. Na het verrijken van de data zijn de artikeldata geüpload in de applicatie en zijn mappings gemaakt. De tool legt nu automatisch een link met de datapool voor ons hele artikelbestand.
  3. Praktische zaken zoals het omzetten van komma’s in punten en het omzetten van bijvoorbeeld centimeters naar millimeters zijn met de software automatisch omgezet zonder dat wij dit hoefden aan te passen in onze eigen systemen.
  4. Vervolgens startte een controleproces en was direct zichtbaar wat er nog aan data ontbrak bij bepaalde producten.
  5. Na het aanvullen van de data hebben wij met één druk op de knop correcte productdata naar de GS1 datapool gepubliceerd.