Methode 1: u scant de GS1 barcodes van de leverancier

U gaat GS1 barcodes scannen. Gebruik de goederen- en informatiestroom die u eerder heeft gemaakt. Hiermee stelt u vast welk percentage van uw producten een GS1 barcode bevat. Deze producten kunt u moeiteloos scannen en in uw systemen laden. Bepaal vervolgens hoe u om wilt gaan met de producten zonder GS1 barcodes. U kunt hierover contact opnemen met de leveranciers van deze producten en hen bij vragen naar GS1 verwijzen.

Zijn er producten in uw voorraad waarvan de GS1 barcode niet goed scant? Geef dit aan ons door. GS1 analyseert voor u waarom de barcode niet scanbaar is en koppelt dit aan zowel u als de betreffende leverancier terug.

Tip: 

  • Neem in de leveringsvoorwaarden op dat elk product voorzien moet zijn van een GS1 DataMatrix of GS1-128 met hierin: een artikelcode, vervaldatum en batch- en/of serienummer (afhankelijk van het type product).
  • Kunt u een barcode op een van uw producten niet scannen? Vul het feedbackformulier voor barcodes in. Wij kijken graag met u mee of de GS1 barcode correct is qua opbouw en printkwaliteit. De resultaten koppelen we aan leveranciers terug.
  • Verwijs naar de komende Europese wetgeving voor medische hulpmiddelen en geneesmiddelen én de komende landelijke afsprakenset over internationaal geaccepteerde standaarden in de zorg. Deze afsprakenset is onder regie van het Ministerie van Volkgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) opgesteld in nauwe samenwerking met zorgpartijen.

We gebruiken cookies om je een betere gebruikservaring te bieden op deze website. Door te accepteren ga je akkoord met het gebruik van cookies.

Lees meer