Eerdere releases

Release 21 mei 2022

Belangrijkste wijzigingen:

  • Diverse bricks zijn geactiveerd voor o.a. tuin- en dierbenodigdheden, fiets- en auto-onderdelen, vaatwasserbenodigdheden, geschenkverpakkingen, seizoensdecoratie en klein keukenmateriaal.
  • Mogelijkheden voor het vastleggen van eco-cheques en voor garantiegegevens zijn toegevoegd.
  • In februari is de codelijst met Intrastatcodes bijgewerkt met actuele codes en nu zijn vervallen codes ook echt verwijderd uit de tabel. Controleer of je correcte en actuele Intrastatcodes gebruikt.
  • Het was al mogelijk om informatie over de duurzaamheidskenmerken FSC en PEFC te delen, alleen klopten de picklistwaardes niet en dat is nu gecorrigeerd. 
  • Diverse verbeteringen voor leesbaarheid en vindbaarheid van informatie.
  • Formaat van diverse attributen is gelijk getrokken met GDSN.
Vervallen attributen

Onderstaande attributen (velden) zijn vervallen sinds 21 mei 2022. Hier zijn vervangende attributen voor (zie kolom Nieuw FieldID):

FieldID

Attribuutnaam

Nieuw FieldID

7.213

Exclusief verkoop argument

8.615

4.109

Werkzame breedte

8.596

4.661

Beoogd gebruik

8.656 – 8.665

5.044

Gewicht accu/batterij

8.582

6.058

Type dier

8.426

7.037

Minimale temperatuur

8.667

7.202

Maximale temperatuurbestendigheid

8.666

8.180

Beoogd gebruik isolatie

8.656 – 8.657

8.249

Speciaal geschikt voor

8.657

8.363

Beheersorganisatie voor materiaalcodes

8.583

Beoogd gebruik

Data uit het veelgebruikte attribuut ‘Beoogd gebruik’  dat is vervallen kan worden verdeeld over de attributen ‘Geschikt voor’, ‘Materiaal van doeloppervlak’ en ‘Ruimte binnen/buiten’. Bij het nieuwe attribuut ‘Geschikt voor’ is nu een verdiepingsslag voor: ‘Onderdeel gebouw’, ‘Type meubel’, ‘Onder-/bovengronds’, ‘Type voertuig’, ‘Type raamdecoratie’, ‘Lichaamsdeel’, ‘Land’, ‘Type apparaat’ en ‘Bestrijding tegen’. Je kunt zelf de data overzetten naar de nieuwe attributen. Bij de huidige picklistwaardes staat naar welk vervangend attribuut de data overgezet moet worden.

Migratie data 2 vervallen attributen

Op verzoek van gebruikers hebben we op 21 mei data van twee attributen automatisch overgezet naar de nieuwe attributen. Dit kon alleen voor data die bijgehouden wordt via de webinterface van GS1 Nederland of GS1 Belgilux. Als je op een andere manier data beheert, neem dan contact op met je solution provider over een eventuele migratie van data.

  • Data van het attribuut ‘Exclusief verkoopargument’ is een-op-een overgezet naar het nieuwe attribuut ‘Unique selling point van het artikel’.
  • Data van het attribuut ‘Werkzame breedte’ is inclusief de gebruikte meeteenheid een-op-een overgezet naar het aangepaste attribuut ‘Werkzame breedte’ met dezelfde naam, maar waar je meer meeteenheden kunt gebruiken.

LET OP:

  • De overige vervallen attributen hebben we NIET gemigreerd.
  • De aangepaste artikelen zijn NIET opnieuw gepubliceerd omdat je wellicht nog andere aanpassingen wilt doen. Publiceer de aangepaste data dus zelf.
Update specificaties productafbeeldingen

Het document met specificaties en richtlijnen voor het toevoegen van afbeeldingen aan productdata is bijgewerkt. Er is o.a. een aantal mogelijkheden in de benamingsconventie toegevoegd en er zijn zaken verduidelijkt en gecorrigeerd.

Het TIFF-formaat blijft nog steeds verplicht voor bijna alle productafbeeldingen. Alleen voor de detailafbeelding zijn ook JPG/PNG of GIF mogelijk en voor 360 graden afbeeldingen en Hero images is het gewenste formaat JPG of PNG.

 

X