Eerdere release

Release - 26 februari 2022

Op 26 februari is GS1 Benelux datamodel doe-het-zelf, tuin en dier versie 9.15.1 live gegaan. Bekijk het nieuwe datamodel hieronder. In het change datamodel dat ook in het bestand staat vind je alle wijzingen.

Belangrijkste wijzigingen in versie 9.15.1:

  • Verschillen zijn weggewerkt in definities en invoerinstructies van attributen tussen doe-het-zelf, tuin en dier en het Global Data Model waar de sector levensmiddelen en drogisterij sinds november gebruik van maakt.
  • Recupel wijzigt haar apparatenlijst vanaf 1 januari 2022. Op verzoek van de sector doe-het-zelf, tuin en dier zijn daarom wijzigingen doorgevoerd in de Recupel codes die gebruikt moeten worden door leveranciers van elektrische apparaten die aan België leveren. Ook voor Intrastat en Wecycle zijn codes bijgewerkt.
  • Leveranciers hebben regelmatig aangegeven dat er nog verschillen zijn tussen het GS1 datamodel en de datamodellen van retailers. Daarom heeft GS1 samen met bedrijven uit de sector van 30 GPC-productgroepen (isolatiematerialen en elektra) wijzigingen in gekoppelde attributen en/of picklistwaardes aangebracht in de GS1 én de retailmodellen. Zo kunnen leveranciers steeds meer data alleen via GS1 aanleveren.  
  • De lijst met materiaalcodes is teruggebracht tot de basismaterialen en vervallen waardes zijn verplaatst naar de materiaal-detailcodes.
  • Het attribuut ‘Beoogd gebruik’ was een samenraapsel van allerlei typen informatie. Deze informatie is opnieuw geordend en verdeeld over diverse andere attributen.
  • In overleg met Intergamma en Hubo België is voor het vastleggen van informatie over FSC/PEFC keurmerken een nieuwe structuur met nieuwe attributen doorgevoerd.
  • In diverse dier-gerelateerde bricks zijn attributen of picklistwaardes toegevoegd om artikelen voor buitendieren goed vast te kunnen leggen.

Wijzigingen in detail

  • Onderstaande attributen (velden) zijn vervallen sinds 26 februari 2022. Hier zijn vervangende attributen voor gemaakt. (zie kolom Nieuw FieldID)

FieldID

Attribuutnaam

Nieuw FieldID

4.205

Draaddikte gaas horizontaal

8.543

4.206

Draaddikte gaas verticaal

8.544

4.853

Draaddikte touw

8.542

5.067

Indicatie DOP wettelijk verplicht

3.067

7.206

Bestandsformaat naam externe bron

-

7.321

Draaddikte metaal

8.542

7.967

Geschikt voor type vacht/haar

8.554

8.512

Trekkracht

8.574

  • Bricks uit veel uiteenlopende productgroepen zijn toegevoegd aan het datamodel.

Alle wijzigingen vindt u in detail in het change datamodel dat in onderstaande file staat. Daar is een leeswijzer als aparte tab aan toegevoegd. In het datamodel zelf hebben alle wijzigingen ten opzichte van versie 9.14.3 een gele achtergrond.

X