Wat te doen bij overname?

Bedrijfsnaam wijzigt, maar KVK nummer blijft hetzelfde:

Ga naar MijnGS1 en kijk onder 'Mijn bedrijf' en kies voor Bedrijfsgegevens. Hier kun je de gegevens updaten nadat deze zijn gewijzigd bij de Kamer van Koophandel. Kies voor KvK-data bijwerken.

Ook het KVK nummer wijzigt:

1

Vul een overnameformulier in.

Beide partijen geven schriftelijk aan dat het om een overname gaat (partij A geeft aan te zijn overgenomen door partij B, partij B geeft aan dat ze partij A overnemen).
Voorbeeldformulier vind je onderaan deze pagina.

2

Omzetgegevens

Voor een aantal van onze diensten bepaalt de jaarlijkse omzet van de onderneming het tarief dat je betaalt. Daarom verzoeken wij je de meest recente netto jaaromzet van het bedrijf mee te sturen. Het mag ook een vergelijkbaar bewijs waaruit de netto jaaromzet blijkt.

Als het een startend bedrijf is (<12 maanden ingeschreven bij de KvK), vragen we om een inschatting van de jaaromzet (incl. overgenomen activiteiten) zodat wij het bedrijf kunnen indelen in een omzetcategorie.

 

3

Maak een account aan

Als het nieuwe bedrijf nog geen account heeft bij GS1 Nederland, maak deze dan aan. Dit kun je doen via MijnGS1.

Neem je meer dan 99 codes over?

Neem dan een premiumpakket af. Na het aanmaken van de account kun je deze bestellen en betalen. Vind het Premium pakket.

 

4

Stuur de informatie naar GS1

Stuur een e-mail (bo@gs1.nl) met het formulier en dat je een account hebt aangemaakt (en indien nodig een premium pakket hebt afgenomen). Dan kunnen wij verder om je verzoek af te handelen.

5

Alles is voldaan

Alle facturen op naam van het 'oude' bedrijf moeten zijn voldaan voordat de overdracht kan plaatsvinden.

X