GS1 barcode: de standaard voor identificatie

GS1 barcodes de standaard voor identificatie

De barcode is al decennia lang het meest verspreide product van GS1. Wereldwijd hoort u het 'bliepje' van de scanner 5 miljard keer per dag. In Nederland gingen meer dan 10.000 bedrijven u voor. Regel snel en eenvoudig GS1 codes voor uw bedrijf, al vanaf 50 euro per jaar.

GS1 Data Source: een centrale bron voor artikelgegevens

GS1 Data Source een centrale bron voor al uw artikelgegevens

GS1 Data Source is voor leveranciers de mogelijkheid om al hun artikelgegevens centraal vast te leggen en uit te wisselen met klanten. Retailers kunnen dan die artikelgegevens in een keer inlezen in hun systemen. De online consument beschikt over alle productinformatie die hij zoekt. Zo put iedereen uit dezelfde bron.

GS1 EDI - computers spreken één taal - Weg met alle papieren rompslomp

GS1 EDI een elektronische taal met uw handelspartners

Met gebruik van uniforme elektronische communicatie (EDI) gaat het bestellen, leveren en factureren effciënter en foutloos in de hele keten. De sleutel tot succes zit in een standaard voor deze berichten en gelijke werkwijze voor de hele sector.

In welke sectoren werken we?

Door het verbeteren van datakwaliteit en het borgen van standaarden en processen, stel je de consument centraal. De klant schiet er écht wat mee op, als producten op tijd zijn, beschikbaar zijn en voorzien van informatie die klopt.

 

Door het gebruik van barcodes is de patiëntveiligheid verhoogd, omdat medische hulpmiddelen nu te traceren zijn. In geval van een recall zijn patiënten snel te achterhalen. Bovendien wordt er fors bespaard door lagere voorraden en minder verspilling.

Het besef groeit dat steeds meer data nodig is om allerlei zaken mogelijk te maken. Retailers en leveranciers wisselden eerst alleen de stamgegevens uit. De ontwikkeling zit in de uitbreiding van gegevens,  zoals die van gevaarlijke stoffen of productafbeeldingen.

Als leveranciers en afnemers in de mode werken met EDI op basis van standaarden, dan is het niet meer nodig om een vertaalslag te maken in de digitale communicatie. Dat scheelt tijd en geld.

GS1 is ook actief in AGF, bouw en installatie en sierteelt. Omdat deze sectoren steeds vaker betrouwbare informatie willen uitwisselen. Uniforme standaarden zijn de basis voor bedrijven die hun processen beter op die van hun handelspartner wil laten aansluiten.

levensmiddelen en drogisterij en gs1
Levensmiddelen en drogisterij
gezondheidszorg en gs1
Gezondheidszorg
Doe-het-zelf en tuin en gs1
Doe-het-zelf en tuin
mode en gs1
Mode
GS1 corporate visual - M
Overige sectoren