Cosmetica invoeren in GS1 Data Source

Definitie cosmetica

De definitie op de website van de Nederlandse Vereniging van Cosmetica (NCV) is:
Alle stoffen en preparaten die bestemd zijn om in aanraking te worden gebracht met de verschillende delen van het menselijk lichaamsoppervlak (opperhuid, beharing, haar, nagels, lippen en uitwendige geslachtsorganen) of met de tanden en kiezen en de mondslijmvliezen, met het uitsluitende of hoofdzakelijke oogmerk deze te reinigen, te parfumeren, het uiterlijk ervan te wijzigen of lichaamsgeuren te corrigeren of voornoemde lichaamsdelen te beschermen of in goede staat te houden. Het valt onder cosmetica als er bovendien een werkzame stof of mengsel is aangebracht.

Let op: een biocide is geen cosmetica en voert u in volgens de eisen voor biociden. U herkent een biocide aan het toelatingsnummer op de verpakking, een nationale of EU-toelating ziet er als volgt uit:

 • NL-1234567-0000
 • EU-1234567-0000
 • 12345N

Voorbeelden

Make-up, parfum, tandpasta, scheerschuim, shampoo en deodorant.

  Waar vult u de informatie in die op deze verpakking staat?

  In de drie afbeeldingen hieronder ziet u welke informatie u in welk veld invult in GS1 Data Source. Via de button onderaan de afbeelding gaat u naar een andere zijde van de verpakking. 

  Volgende
  Vorige Volgende
  Vorige
  Volgende
  Vorige
  Volgende
  Vorige Volgende
  Vorige
  Volgende
  Vorige Volgende
  Vorige

  We gebruiken cookies om je een betere gebruikservaring te bieden op deze website. Door te accepteren ga je akkoord met het gebruik van cookies.

  Lees meer