GS1 Digital Link

Je code ook online gebruiken

Consumenten zoeken steeds vaker naar productinformatie, in de winkel en online. GS1 Digital Link verbindt de fysieke en online wereld. Heb je vragen over GS1 Digital Link of wil je als bedrijf een pilot starten?

Bel voor meer informatie

Telefoon: +31 20 5113820

E-mail: Frits.vandenbos@gs1.nl

 • Betere consumentenervaring
 • Een efficiëntere toeleveringsketen
 • Informatie in de gezondheidszorg
 • Wat is GS1 Digital Link?

  GS1 Digital Link is een standaard waarbij GS1 codes (identificatienummers) in webadressen worden gebruikt om te linken naar online informatie en diensten. Zo krijgt een product een online identiteit. Het maakt van je barcode een krachtig communicatiekanaal dat klanten kunnen scannen en ze dan sturen naar een schat aan digitale informatie over je merk en product.

  Verschil ‘gewone' QR-code en GS1 Digital Link

  Productinformatie staat op veel verschillende plekken online. Je scant een product en komt op een Facebook-pagina of op een webpagina met onvolledige of verouderde informatie. Maar wat is nu het verschil tussen de QR-code en 2D barcodes met GS1 Digital Link? 

  • QR-code: in QR-codes zoals we die nu kennen zit een uniek webadres. Je komt op een webpagina met specifieke informatie, zoals een promotieactie. Andere informatie over dat product kun je er niet vinden.
  • GS1 Digital Link: als je GS1 Digital Link in een QR-code plaatst, creëer je een unieke identiteit online. Maar je kunt de link ook in een barcode, een RFID-tag, een image of een GS1 DataMatrix zetten. 

  Met GS1 Digital Link kan iedereen met een telefoon toegang krijgen tot een willekeurig aantal online bronnen over een product door simpelweg één enkele barcode te scannen. 

  Inzet en voordelen

  Hoe kun je GS1 Digital Link inzetten en welke voordelen heeft het voor consumenten, bedrijven en de gezondheidszorg?

  1. Verbeteren consumentenervaring

  Alle productinformatie met één scan beschikbaar. De consument scant de QR-code met een GS1 Digital Link. Hij komt op een webpagina van de fabrikant en ziet recepten, voedingsinformatie en meer. Voor de retailer-app gebruikt hij dezelfde barcode en hij krijgt specifieke retail-informatie te zien. 

  2. Een efficiëntere toeleveringsketen

  We hebben een standaard ontwikkeld die de identificatie van een product online even betrouwbaar, uniek en uniform is als de producten die we in de winkel scannen. Het maakt van uw barcode een krachtig communicatiekanaal dat klanten kunnen scannen en naar een schat aan digitale informatie over je merk en product kan sturen.

  3. Informatie in de gezondheidszorg

  De patiënt gebruikt een app om de barcode van een product te lezen. Omdat de app de GS1 Digital Link standaard kent, gebruikt hij de gegevens van de GS1 DataMatrix om verbinding te maken. De patiënt vindt zo de bron van de elektronische bijsluiter en kan die lezen in de taal van zijn voorkeur. 

  GS1 Digital Link standaard 

  GS1 Digital Link werkt met alle bestaande standaard GS1 datadragers. Bedrijven hoeven niet over te stappen op nieuwe technologieën. De basis hiervoor is de zogenaamde Uniform Resource Identifier (URI)

  Je kunt de standaard downloaden: GS1 Digital Link

   

  X